[Değiştir]
MALZEMELER
250 gr taze yeşil fasulye (sırık fasulye olmasına dikkat edin. Çekirdekliyi tercih etmiyoruz)
3 adet temizlenmiş taze enginar
1 adet orta boy havuç (ya da 6-7 adet baby denilen çok minik boy havuç)
1 su bardağı taze bezelye (ya da konserve)
7-8 adet arpacık soğan (veya 3 adet orta boy soğan, ama ince halkalar şeklinde doğranmış)
1 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bu yemekte en çok sebzelerin doğranma şekline önem veriyoruz. Yeşil fasulyelerin başlarını kırıp ortadan ikiye kıralım. Ayıklanmış ve temizlenmiş enginarları küçük parmağınız kalınlığında ama en fazla 10 cm boyunda şeritler halinde doğrayalım. Havuçları kazıyıp boylamasına dörde bölelim ve tekrar ortadan ikiye dilimleyelim. Yani havuçları da küçük parmağınız kalınlığında ve boyunda doğrayalım. Soğanlar arpacık ise hiç doğramayın. Ama normal boy ise soyup, ortadan ikiye bölüp, ince halkalar şeklinde dilimleyelim. Bezelyelerin taze olmasını tercih ederim ama konserve de olabilir.
Bütün sebzeleri hazırladığımıza göre şimdi orta boy geniş bir tencereyi alıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. İçine sıvıyağı boşalttıktan sonra yıkanmış, süzülmüş taze fasulyeleri en alta oturtup, üzerine soğanların üçte birini serpiştirelim. Sonra sırasıyla enginar yine soğan tekrar havuç ve soğan dizilimini yapalım. Eğer bezelye tazeyse en son olarak onu koyalım, eğer konserveyse bekletelim. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi buharıyla 8-10 dakika kadar pişirelim.
Sonra tencerenin kapağını açıp, tuz, karabiber ve toz şekeri serpiştirip, bir de konserve bezelyeyi ekleyelim.
En son olarak 1 su bardağı suyu ilave edip, tekrar tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte 15-16 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatalım. Bu şekilde 5-10 dakika kadar, hiç kapağını açmadan bekletelim. Artık servise sunabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »