[Değiştir]
      MALZEMELER
1 kg kereviz (orta boy) 
kereviz adedi kadar havuç 
1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
yarım çorbakaşığı un 
1 adet orta boy soğan
2 adet limon
dere otu
tuz, şeker 
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra  yıkayıp, 1 limonun suyunu  sıktığınız  (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın.  Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada  soğanı yağda  öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra  kerevizleri halka halka kesip  yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin  ve dereotu ile servis yapın.
      
Kategori: Sebze Yemekleri.
      
Yukarı Git »