[Değiştir]
MALZEMELER
50 tane ıhlamur yaprağı
1 bardak pirinç
6 adet kuru soğan
1 bardak kuş üzümü
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ihlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın. Süzülmesi için bekletin. Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp, ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp, karıştırın. Ihlamur yapraklarını, parlak kısımları tezgahın üstüne gelecek şekilde tezgaha serin. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup, iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Patlıcan dolmalarının üstüne bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »