Zeytinyağlı Feminen Kabak

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg orta boy, ince kabak
5-6 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde ama ince halkalar halinde doğranmış)
7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su

Üzeri için;
1 veya 2 demet dereotu (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Yaz- kış yapılabilecek bu sade ama olağanüstü lezzetli yemeği çok da içten ve kendime yakın hissederim. İşte benim feminenlik anlayışım da budur!!! Aslında günümüzde sayıları azalan "gerçek insan, insan gibi insan" anlayışım da budur!!! Şu bizim 40 yıllık kabağa nasıl anlamlar yükleyip, adeta Zen-kabak yaptım değil mi? İşte bu benim kötü huyum, illaki herşeyde bir felsefe attıracağım...

Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve her birini tam ortadan ikiye bölelim. Sonra da bölünen kabakları uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyelim. Öte yandan geniş bir tencerenin altına bir sıra kabakları dizip, üzerine bir sıra soğan ve sarmısak yerleştirelim. Tekrar bir sıra kabak yine soğan ve sarmısağı yerleştirelim. Yıkanmış pirici, toz şekeri, tuzu ve karabiberi serpiştirelim. Nihayet zeytinyağını da en üste gezdirdikten sonra orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Tencerinin ağzını kapatıp, 5 dakika pişirelim. Sonra kapağını açıp, tencerenin kenarından sıcak suyu dökelim ve yine kapağı kapatıp, ocağın altını biraz kısalım.

Böylece kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim.

Altını söndürüp ocaktan alalım ama hiç kapağını açmadan yemek iyice ılınıncaya kadar bekletelim. Sonra geniş bir kaşıkla servis tabağına yerleştirip, üzerine çok ince kıyılmış bol dereotunu serpiştirelim. Ilık ya da soğuk olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »