Yumurtalı Dürüm

[Değiştir]

MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
4 adet yumurta (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
3 adet domates
3 adet yeşil biber
4 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabının içerİsinde ılık süt ile mayayı karıştırın. Maya eriyince üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Unu yavaş yavaş katarak yoğurun. Hamur pütürsüz bir hale gelince kabın üzerini temiz bir bezle örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Bu arada içinin harcını hazırlayın. Derin bir kaseye haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. İyice yıkadığınız yeşil soğan, biber ve maydanozları ince kıyın. Beyaz peynir rendesi ve lor peynirini ekleyin. Pul biberi serpip, hafifçe karıştırın.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve tezgaha alın. Un serperek oklavayla her bezeyi bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Varsa sacın üzerinde, yoksa teflon tavada bu lavaş ekmeklerini önlü arkalı kızartın (yağ kullanmayın). Ekmeklerin içine yumurtalı harcı paylaştırın ve dürüm yapın. Hepsini böyle hazırladıktan sonra 4?er parmak genişliğinde keserek servis tabağına yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Yemekçinin notu: Bu tarifi hazır lavaş ekmeğiyle yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »