[Değiştir]
MALZEMELER
1 lt. hazır çiğ krema (ama paketten boşaltıp iyice çırpalım, kıvama getirelim)
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yaprak jöle ya da 6 yemek kaşığı çilekli toz jöle ve 5 yemek kaşığı sıcak su
Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
200 gr tatlı yoğurt
250 gr taze çilek
HAZIRLANIŞI
Malzemenin fazla oluşu ya da yaprak jöle gibi terimler sakın gözünüzü korkutmasın. Önce tüm malzemeleri tezgahın üzerine yerleştirelim. Birde en önemlisi, dikdörtgen ama en fazla 10-12 cm genişliğinde bir kek kalıbı bulmamız gerekiyor. Kalıbın içine bir strec film ya da bir buzdolabı poşetini iyice yerleştirip, uçlarını da dışarı sarkıtalım. Şimdi gelelim terinin yapılışına:
Bunun için geniş ve derin bir kasenin içine yumurta sarısı ile pudra şekerini koyup, mikserle 2-3 dakika çırpalım. Sonra üzerine limon suyu, limon kabuğu rendesini ekleyelim. Sıra geldi jöleje. Eğer bulabilirseniz 20 adet yaprak jöleyi 1 çay bardağı su içinde eritin. Ya da çilekli toz jöleyi sıcak su içinde eritip, karışıma ekleyin ve hızla karıştırın.
Çilekleri ise ince ince dilimleyip bir kenarda bekletelim. Başka bir tasın içinde ise krema ile tatlı yoğurdu yine mikserle çırpalım ve diğer karışımla birleştirelim. Çilekleri ekleyip, son kez karıştıralım. Son aşama olarak kalıbın içine boşaltalım ve buzdolabında en az 1 gece bekletelim. Aslında ufak taslar ya da krem karamel kapları da bu işe uygun olabilir. Ama kalıpların içine yine hep naylon buzdolabı poşeti ya da strec film sermeniz gerekir. Ertesi gün dilimleyin servise sunun. Üzerine çilekli sos ya da çikolatalı sosta çok yakışır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »