Yeşil Soslu Kalamar

[Değiştir]

MALZEMELER
500 gr. kalamar (dondurulmuş)
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 adet yeşil soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sarmısakları soyup, ince ince doğrayın. Yeşil soğanları önce uzunlamasına ikiye bölün, çok ince ince dilimleyin. Maydanozları yıkayıp, yine çok incecik kıyın.
Sarmısakları ve soğanları bir tavada, zeytinyağında 2 dakika kadar kavurun. Maydanoz ve kalamarları ekleyip, kavurmaya devam edin. Şarap, bir su bardağı su ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, kalamarlar iyice yumuşayınca ateşten alın. Ilık olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »