[Değiştir]
MALZEMELER
250 gr. kıyma
250 gr. asma yaprağı
20 adet yeşil erik
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yaprakları büyük bir tencerede, bol suda 2 saat bekletin, sonra çıkarın.
Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.
Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.
Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber, tuz atıp ovun. Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, margarin ve 8 kaşık su ilave edin. Dolma harcınız hazır.
Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın. İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın. Tencereye erikleri koyup, üstüne yaprak dolmalarını sıralayın. Dolmaları küçük bir tabakla bastırın. 2 bardak sıcak su ilave edin. Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »