Yer Göğ Dolması

[Değiştir]

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı un
1 adet ince kıyılmış soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Tuz
Karabiber

İçi İçin;
500 gr. kuşbaşı et
4 adet küp doğranmış patates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nane
4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba koyulan bulgurların üzerine kaynar suyu döküp, 15 dakika kadar bekleyin. Un, soğan ve tüm baharatları da ekleyerek iyice yoğurun. Yeşil erik büyüklüğünde köfteleri hazırlayıp bir kenara koyun. Öte yanda kuşbaşı etleri yağ, soğan, salça ve naneyle pişirip, 4 su bardağı suyu ilave edin.
Su kaynayınca küp patatesleri ilave edin, beş dakika sonra da yuvarlak köftelerinizi koyun. Pişince yemeğinizi servise sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »