Vejetaryen (Sebzeli) Börek

[Değiştir]

MALZEMELER
2 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 bardak doğranmış ıspanak
1 bardak havuç (tavla zarı formunda doğranmış)
2 yemek kaşığı tuzsuz çökelek
4 yemek kaşığı soya filizi
4 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Sos için, çukur bir kapta yoğurtla, sıvıyağı çırpıp, bekletin.
Böreğin iç harcı için, bir tavada sıvıyağı kızdırın. Tavla zarı formunda doğradığınız havuçları ve yemeklik ince kıyılmış soğanları ekleyerek, 5 dakika kavurun. Üzerine yine tavla zarı formunda doğranmış, haşlanmış patatesleri, doğranmış ıspanakları, yıkanmış soya filizlerini, kibrit çöpü doğranmış kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek, 2-3 dakika daha kavurun. Şimdi de maydanoz ve tuzsuz çökeleği ekleyin. Tuzu, karabiberi serpiştirin ve tavayı ocaktan alın. Böreği hazırlamak üzere tezgahın üzerine birinci yufkayı yayın. Hazırladığınız sosun yarısını birinci yufkanın üzerine sürün. Şimdi de ikinci yufkayı üzerine kapatın. Kalan sostan 1 yemek kaşığı ayırın ve gerisini yufkanın üzerine sürün. Yufkaların dört bir etrafını ortada birleştirerek, kare şeklinde bir zarf formu verin. Artık soğuyan börek harcınızı yufkaların her tarafına gelecek şekilde yerleştirin. Bir ucundan başlayarak sarın ve rulo haline getirin. Üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı sosu sürün ve bir bıçakla üzerinde uzun bir yarık açın. Susamları serpiştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 35 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »