[Değiştir]
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kuru İzmir üzümü (çekirdeksiz)
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarin
2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gr yaşmaya
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir karıştırma kabında kuru üzüm, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarini ve 2 su bardağı unu karıştıralım.
2 yemek kaşığı kuru mayayı ılık suyla eritip, birkaç dakika beklettikten sonra malzemelere ilave edelim. Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğuralım.
Daha sonra hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bastırarak, yuvarlak olarak şekillendirelim. Dilerseniz üzerine bir miktar daha üzüm ekleyerek içi yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim. Fırından aldıktan hemen sonra üzerine pudra şekerini serperek servis yapalım.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »