[Değiştir]
MALZEMELER
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Her zamanki gibi bir hamur yoğurma kabını önümüze alıp, tüm malzemelerimizi de yan başımızda hazır edelim. Şimdi oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı elimizle yoğurmaya başlayalım. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, kabartma tozu ve unu ekleyerek iyice yoğuralım. Eğer yapabilirseniz hafif unlu bir tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında, yani bir ortalı defter kalınlığında açın. Sonra çay bardağı ağzıyla keserek yuvarlak form verelim.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi iyice, yumuşak bir margarinle yağlayalım ve bisküvilerimizi aralıklı olarak dizelim. Üzerleri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirelim. Bisküvilerimiz piştikten hemen sonra fırından çıkaralım. Soğuyunca da servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »