Turşulu Tereyağı

[Değiştir]

MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış yeşil soğan veya maydanoz
varsa; 1 tatlı kaşığı ince doğranmış kapari
2 adet orta boy salatalık turşusu (çok ince tavla zarı formunda küp doğranmış)


HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabının içinde, bir çatal yardımıyla sıkıca harmanlayalım ve bir kasenin içine bastırarak yerleştirelim.
Büyük, yuvarlak bir servis tabağının içine kızarmış ya da kızarmamış ama şekilli kesilmiş tost ekmeklerini dizelim. Tam orta kısmına ufak boy bir kaseyi oturtup, içine de buz dolduralım. Şimdi tereyağı kasesini dolaptan alıp, varsa bir yağ çıkarıcısı yoksa bir çay kaşığının yardımıyla ufak parçalara bölelim. Sonra da bu tereyağını servis tabağının ortasındaki buzların üzerine yerleştirip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »