[Değiştir]
MALZEMELER
2 kg muşmula
1 adet ayva
2 adet armut
2 adet elma
1 su bardağı vişne (dondurulmuş ya da kurutulmuş)
1 su bardağı toz şeker
5 litre su
HAZIRLANIŞI
Muşmulanın tam mevsimi? O yüzden bunu değerlendirelim ve yıl boyu kullanabileceğimiz bir Osmanlı içeceği olan tükenmezi yapalım.
Önce meyveleri iyice yıkayın. Ayva, elma ve armutları dikine ikiye bölüp, saplarını ve çekirdek yuvalarını çıkarın. Musluklu bir kavonaza koyun. Vişneleri ve muşmulaları bütün olarak ekleyin. Üzerlerine şeker serpin. Kabı suyla doldurup, ağzını kapatın. 5-10 gün dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda musluktan ne kadar tükenmez alıyorsanız o kadar miktar suyu üstten ekleyin. Zaman zaman tadını kontrol ederek şeker takviyesi yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »