Transparan Soslu Bonfile ya da Rosto

[Değiştir]

MALZEMELER
1-1,5 kg.lık bütün bonfile
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce bütün bonfileyi derin bir kaba yerleştirip üzerine soya sosu boşaltın ve çevire çevire, 2-3 saat marine edin yani bekletelim.
Öte yandan büyük bir tencerede zeytinyağını kızdıralım. Eti soya sosuyla beraber tencerenin içine koyup, üzerine karabiberi serpiştirelim. Sonra da sık sık çevirerek, yüksek ısılı ateşte 5-6 dakika kadar kızartalım, altını kapatalım.
Sonra da eti aynı tencereyle alıp, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim. Tabii ki tencerenin sapları çelik olmalı ki fırında yanmasın. Böyle bir tencereniz yoksa eti bir tepsiye aktarıp, öyle fırına verelim. Yaklaşık 40-45 dakika pişirip, fırından çıkaralım.
Şimdi de sosu hazırlamak için derin ve ufak bir tencereye, tereyağını koyup, erir erimez dövülmüş sarmısakları ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım ve hemen ince kıyılmış taze veya kuru soğanları katarak 2 dakika daha kavuralım. Artık şarap veya sirkeyi ekleyelim. Ocağın ısısı iyice yükseltilip, 1-2 dakika kadar kaynatılıp, alkolü buharlaştıralım. Sonra ocağı orta ısıya getirip, hardal, krema ve pişen rostonun suyundan 1 su bardağı kadar et suyu da ilave edelim. Tuzu serpiştirip, kısık ateşte 7-8 dakika kaynatalım. Ocaktan alıp, varsa bir sosluğa aktaralım.
Öte yandan rostoyu ılınınca 1 cm.lik dilimlere ayırıp, üzerine hazırladığımız sosu gezdirip servis yapalım.
Yanına pilav, salata, püre, makarna çok yakışacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »