[Değiştir]
MALZEMELER
Yarım paket lavaş
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı peynir
2 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sadece Trabzon?a özgü bir sahurluktur peynirli lavaş? İlçelerinde bile bilinmez. Ancak Trabzonlu ister memleketinde, ister gurbette olsun, lavaşsız sahur yapmaz.
Lavaş, Trabzon?da ekmek fırınlarının hazırladığı bir tür kuru yufka. Dikdörtgen biçiminde açılan bu yufka, fırınlanıyor, kızarıyor. Yıl boyu da bozulmadan saklanabiliyor.
Kullanacağınız lavaşı iri parçalara kırıp, yarısını ayırın. Geniş teflon bir tavaya yayın.(Bakır tavası olanlara sözümüz yok, tabii ki onu kullanabilirler). Peyniri (yöresel peynirler dışında ağız tadınıza uygun herhangi bir peynir olabilir, ısı görünce uzanan peynirler tercih edilir) üzerine eşit olarak dağıtın. Kalan lavaşlarla üstünü kapatın ve tuzlu kaynar suyu tüm lavaşları ıslatacak biçimde, üzerlerine gezdirin. Tavanın kapağını kapatarak, 5 dakika kadar demlendirin. Kapağı bastırarak, kenarından suyunu süzdürün. Tereyağını eritip lavaşa karıştırın ve sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »