Ton Ton Patates

[Değiştir]

MALZEMELER
2 adet orta boy ton balığı konservesi
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı kapari
Ayrıca; 5-6 adet iri boy patates

HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını iyice yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle ve de 1 çay kaşığı kadar da tuz atarak, ocağın üzerine oturtalım. Onlar pişerken bizde bir taraftan sosumuzu hazırlayalım. Derin bir tasın içine suyunu ve yağını süzdürdüğümüz balıkları koyalım. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım.
Şimdi de mayonezi koyup tekrar karıştıralım. Eğer çok katı olduysa 2-3 yemek kaşığı kadar ılık suyu ilave edebilirsiniz. Bir kenara koyun dursun. Şimdi patateslere bakalım. Ama sakın dağılmasın, dikkat edelim. Sonra süzdürüp, kabuklarını soyalım ve bir kesme tahtası üzerinde bir parmak kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde dilimleyelim.
Öte yandan bir servis tabağını önümüze alalım. Her yuvarlak patates diliminin üzerine sanki ekmeğe yağ sürer gibi ama biraz kalın tabaka şeklinde mayonezli ton karışımını sürelim. Üzerine 3-4 adet kapariyi oturtalım. Hatta bir maydanoz yaprağını da ?kuş? gibi konduralım. Üzerlerine isterseniz bir kürdan bile takabilirsiniz. Hadi şimdi servis zamanı.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »