[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu et
3-4 adet orta boy patates
3 adet kemer patlıcan
3 adet kuru soğan
10-15 adet çöp kebap çubuğu veya bulabilirseniz daha büyük tahta çubuk
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuşbaşı etleri, tuz ve karabiberi ekleyerek bir güzel lezzetlendirelim. Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayalım ve acı suyunun çıkması için tuzlu suya koyalım. Patates ve soğanları da soyduktan sonra kuşbaşı olarak doğrayalım. Bu arada tahta çubukları da hazırlayalım. Bu çubuklara bir patates, bir et, bir patlıcan, bir soğanı sırasıyla geçirelim. Hazırladığımız şişleri kızgın kızartma yağında maşa ile çevrirerek kızartalım. İyice kızarınca, kızartma tavasından çıkarıp bir tepsiye dizelim. Üzerine rendelenmiş domatesleri gezdirelim. Domateslerin üzerine 1 su bardağı da su gezdirelim. Sıvıyağı da en üstlerine gezdirelim. Tuz, kırmızı biber ve karabiberini serptikten sonra da üzerini kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra, kebapları çubuklarıyla beraber tabaklara yerleştirelim. Üzerine kebapların suyundan gezidirelim. Yanında yufka ekmekle servise sunabiliriz.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »