Tavuklu İç Pilav

[Değiştir]

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 bardak pirinç
3 yemek kaşığı margarin
3 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı dolmalık üzüm
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. Sonra da sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Tavuğu yıkayıp, temizleyin ve tencereye yerleştirin. 6 bardak su ekleyip 20 dakika haşlayın. Haşladığınız tavuğu sudan çıkardıktan sonra derisini ve kemiklerini çıkarın. Tavuk etlerini iri parçalara ayırıp bekletin. Tavuk suyunu dökmeyin.
Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci, kavrulan soğanlara ekleyip 10 dakika daha pirinçle birlikte karıştırarak, kavurun. Daha sonra pirince kesmeşeker, yenibahar, karabiber, tuz, kavrulmuş üzüm ve fıstığı ekledikten sonra, 5 bardak tavuk suyu ilave edin. Pilav kaynayana kadar harlı ateşte pişirin. Sonra altını kısabilirsiniz. Pilav soğuduktan sonra içine tavuk etlerini de ekleyerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »