[Değiştir]
MALZEMELER
250 gr. tavuk ciğeri
2 adet yumurta
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kanyak
2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerlerini temizleyin. Ciğerleri ezin. Kekik, mercanköşk, baharat, yumurta, krema, kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın. Karışımı, toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin, soğutun. Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur. Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »