Tatar Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
200 gr. kıyma (yağsız)
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Hamuru için;
1 adet yumurta
5 bardak un
Tuz

Çorba sosu için;
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
10 bardak su
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Hamuru için; unu bir tepsiye koyun. Ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı ekleyin. Yavaş yavaş su karıştırarak, çok sert bir hamur tutun. Kenarda bekletin (üstünü kağıt havlu ile kapatabilirsiniz).
1 adet kuru soğanı zar şeklinde doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber atın. Soğanı ovup, içine kıymayı karıştırıp, kenarda bekletin.
Çorbanın sosunu yapmak için; büyük bir tencereye yağ koyun. Biber ve domates salçasını ekleyin. 2 dakika karıştırıp, üzerine su ilave edin (et suyu çok daha lezzetli olur). Tuz, karabiber ve nane katın. Haşlanmış nohutları da atıp 10 dakika kaynatın.
Hazırladığınık hamurdan avucunuzun büyüklüğünde beze yapın. Yaptığınız bezeyi un yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın. Ufak kareler kesip, kıyma koyarak üçgen şeklinde katlayın. İki kenarından sıkıştırıp bir tepsiye biriktirin. Kaynamakta olan çorbanın içine atıp, 10 dakika hep beraber kaynatın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »