[Değiştir]
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun otu veya aynı miktarda kuru nane
1 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Önce mercimeği yıkayıp, süzdürelim ve 3 su bardağı suyla haşlanmaya bırakalım. En geç 30-35 dakika sonra mercimek pişip, yumuşadığında üzerine zeytinyağı ile kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakalım. Çorbanın suyu kaynamaya başladığında şehriyeyi salalım ve 8-10 dakika kadar pişirelim. Bu arada varsa tarhunu yoksa naneyi ekleyip, ocağın altını söndürelim.
Öte yandan küçük bir kasede çırptığımız yoğurdu sıcak çorbaya aktarırken sürekli karıştıralım. Sıcak olarak da servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »