[Değiştir]
MALZEMELER
2 su bardağı Hindistan cevizi suyu
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 sap pırasanın sadece beyaz kısmı (çok ince yemeklik doğranacak)
5-6 adet mantar (çok incecik doğranacak)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (ama tavla zarı dediğimiz şeklinde küp küp doğranacak)
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir çorba tenceresine Hindistan cevizi suyunu, tavuk suyuyla beraber koyarak, kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içine haşlanmış ve küp doğranmış tavuk eti, ince ince kıyılmış pırasa, soğan ve mantarı ekleyerek pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bir kasede karıştırılmış çorba sosunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »