Talaş Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg hazır yufka

Etli harç için;
500 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1yemek kaşığı salça
500 gr bezelye (konserve ya da dondurulmuş)
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Börek sosu için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta

Üzeri için ;
2 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayın, bir tencereye alın. Tereyağını, salçayı ve etleri koyup, orta ateşte çevire çevire 5-10 dakika kadar soteleyin.

Üzerini suyla yüzleyip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı, pişmeye bırakın. Etler pişerken, bezelyeleri hazırlayın. Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayıp, süzün. Tercihiniz konserveden yanaysa, sadece suyunu süzmek yeterli. Dereotunu bol suda yıkayıp, yapraklarını ayırın ve doğrayın. Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın.

Pişen etlerin (varsa) suyunu süzüp, çatalla etler lif lif oluncaya dek ezin. Tuzunu, karabiberini, bezelyeleri ve dereotunu katıp, karıştırın.
Her yufka parçasının üzerine sostan gezdirin, sonra 2 yemek kaşığı etli harçtan koyarak, dikdörtgen biçiminde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta sıcaklıkta kızarıncaya dek pişirin. (sahura dek, börekleri buzdolabında ya da buzlukta bekletebilirsiniz. Yumurta sarısı fırına verilirken sürülmelidir.)

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »