[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet küçük karnabahar
1 çay bardağı tahin
2 diş sarmısak
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz,
Süslemek için;
Kırmızı pul biber
Kiraz domatesler
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın. Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Şimdi tahinli sosu hazırlayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın. Üzerine tahinli sosu gezdirin. Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »