[Değiştir]
MALZEMELER
6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
7-8 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım. Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım. Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım. Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın. Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım.
Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım. Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım. Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım. Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »