Sudak Balığı Tavası

[Değiştir]

MALZEMELER
4-6 adet dondurulmuş sudak fileto
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı taze kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Önce sudak balıklarına tuz ve karabiber serpiştirelim. Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayalım. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayalım.
Öte yandan bir tabağa un serpiştirip bir kasede de yumurtaları çırpalım. Bir taraftan da tavaya yağı aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Şimdi de peynire bulanmış balıkları una batırıp, oradan çıkarıp, yumurtanın içine daldırıp, iyice kaplayalım.
Hiç vakit kaybetmeden kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartalım. Serviste yanına haşlanmış patates dilimleri, mayonez veya ?tartar sos? çok yakışır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »