Soslu Sebze Kızartması

[Değiştir]

MALZEMELER
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet küçük karnabahar
2 su bardağı mantar

Kızartmak için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tozbiber
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin.
Karnabaharı 5 dakika haşlayın.
Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.
Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »