Soslu Alaca Patlıcan

[Değiştir]

MALZEMELER
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
İlk olarak patlıcanı alacalı olarak soyalım ve uzun uzun, boylamasına, yarım santim kalınlığında dilimler halinde keselim.
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip, acısını alalım. Ya da sütün içinde 15-20 dakika bekletip, acısın alalım.
Bir kağıt havluyla patlıcanların ıslaklığını alıp, içine tuz attığımız una iyice bulayalım ve kızgın yağda kızartalım. Böylece, unlanan patlıcan hiç yağ çekmez.
Yoğurtla iyice karıştırdığımız veya yoğurda buladığımız patlıcanları bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısakla pişirdiğimiz domates sosunu dökelim ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »