[Değiştir]
MALZEMELER
Soğanlı harç için;
6 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar (aslında tulum peyniri de çok yakışır)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce soğanlı harcımızı hazırlayalım. Bunun için soğanları ikiye bölüp, çok ince olarak ama yarım halkalar şeklinde doğrayalım. Büyükçe bir tava ya da geniş bir tencereye yağı koyup, erir erimez doğranmış soğanları ekleyelim. Ara ara karıştırarak iyice sararıncaya kadar kavuralım. Sonra tuz, biber ve suyunu ekleyip, beş dakika daha kaynatıp, suyunu çektirelim ve ocağın altını kapatalım. Bir kenarda bekletelim.
Şimdi gelelim beşamel sosu yapmaya. Bunun için küçük bir tencerede yağı eritelim. Yağ erir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar kavuralım. Hemen süt ekleyip, tuz ve karabiberi serpiştirip, kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Unlu süt kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocağın altını söndürüp, içine daha önceden çırparak hazırladığımız yumurta ile rende peynirimizi ekleyelim. Eğer mümkünse, mikserin orta devriyle ya da çatalla hızlı hızlı çırparak tüm malzemeleri birbirine yedirelim ve pürüzsüz, boza kıvamından biraz daha katıca beyaz bir sos elde edelim.
Artık fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Orta büyüklükte herhangi bir fırına dayanıklı kabımızın altına önce soğanlı harcımızı yayalım. Üzerine beşamel sosu boşaltalım. Fırında 15 dakika kadar pişirip, kaşıkla servise sunalım. Yanına herhangi bir et kızartması çok yakışır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »