Şıhılmöhşe / Kilis

[Değiştir]

MALZEMELER
3 kg. taze tüylü acur veya kısa kabak
1 su bardağı zeytinyağı
1 komposto kasesi tuzsuz ikiye bölünmüş sarı leblebi
1 baş kuru soğan
½ demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
6 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ kg. kıyma

HAZIRLANIŞI
Kabaklar veya acurlar, kabak dolmalarında veya acur dolmalarındaki gibi oyulur, hazırlanır (kabaklar önce oyulur, sonra kabukları kazınır). Acurların başları 1 cm. kalınlığında kesilir, acı olanlar atılır. Tatlı olanlar oyulur. Biraz tuzlu su yapılır. Yapılan tuzlu suya bir miktar karabiber atılır. Oyulmuş acurlar ve kesilen başları tuzlu suya batırılarak bir süzgeçte toplanır, yıkanır. Aynı zamanda tuz-karabiber karışımı ile ovulur, süzgece alınır. Tekrar yıkanır, süzgeçte bırakılır. Suyu süzülünce zeytinyağında kızartılır.
İçinin Hazırlanması;
Kızartmadan artan zeytinyağında kıyma kavrulur. Ufak doğranmış olan soğan, kıyma ile beraber öldürülür. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanoz kıymaya ilave edilir. İki saat kadar suda ıslatılmış olan leblebiler kıymaya karıştırılır, karabiber tuz eklenir. Acurların içleri bu iç malzemeyle dolma doldurur gibi doldurulur. Ağızları birbirine geçecek yöntemle dizilir. 1 su bardağı su eklenir. Çabuk pişer.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.
Gülsen Doğan/Muğla

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »