Şeker Helvasi = Un Helvasi

[Değiştir]

MALZEMELER
250 gr. margarin
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üzerini süslemek için;
15-20 adet bütün ceviz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir tencerede yağı eritelim. Unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştıralım.
Unun önce sararıp sonra sarı-kahverengiye dönüşmesine kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Bu aşamada unun sulandığını ve helva harcının gözgöz olduğunu göreceksiniz.
İşte tam bu sırada soğuk su ya da soğuk sütle iyice karıştırıp şekerini karıştırarak erittiğimiz su ya da sütümüzü yavaş yavaş helvanın içine ilave edelim.
Tahta kaşıkla helvayı sürekli kavurma işlemine hiç ara vermeyin.
Aradan 5-6 dakika geçince dövülmüş cevizleri de ekleyerek şöyle bir çevirelim ve helvanın altını söndürelim.
İster kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin ya da yine bir servis tabağına üzerini düzelterek yayın.
En üste bütün cevizleri serpiştirerek servise sunun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »