[Değiştir]
MALZEMELER
1 kilo şeftali
4 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin;
1 bardak un
½ çay kaşığı tarçın
½ su bardağı kahverengi şeker
½ paket margarin (125 gr)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak derin bir karıştırma kabının içinde şeker, tarçın ve limon suyunu iyice karıştıralım.
Daha sonra şeftalileri dilimleyelim ve her dilimi hazırladığımız karışıma bulayalım. Sonra da fırına dayanıklı yuvarlak bir cam kabın içine yerleştirelim.
Diğer tarafta un, tarçın, esmer toz şeker ve margarini karıştıralım. Hamurumuz ekmek kırıntısı gibi parça parça dökülecek (kulak memesi kıvamında bir hamur olmayacak). Hazırladığımız bu hamurla şeftalilerin üzerini kaplayalım ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırında, üzeri sarı renge dönene kadar 25 dakika pişirelim.
Ilık olarak servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »