[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg ağılığında bir balık (*)
2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
1 diş sarmısak
4 adet tatlı sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 adet yumurta
1 baş soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
50 gr tereyağı
(*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.
HAZIRLANIŞI
Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilâve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »