[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet orta boy levrek balığının filetosu (yani ortadaki büyük kılçığı ve diğer kılçıkları temizlenmiş, derisi soyulmuş adeta et gibi olmuş fileto levrek)
Sebze harcı için:
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fileto levrek balığımızı; aşçıların jülyen dediği usulde yani serçe parmağımızın boyunda ve kalınlığında dilimleyelim. Bir taraftan da sos için derin bir kase içinde; yumurta akı, un, süt, soya sosu veya nar ekşisini karıştırıp, bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Tuzla beraber diğer baharatlarımızı da ekleyip, sosumuzu lezzetlendirelim. Ama yine çırpmaya devam edip, tüm malzemelerin iyice birbiriyle özleşmesini sağlayalım. Şimdi de doğradığımız levrek balığımızı bu sosun içine atıp en az yarım saat bekletelim. Bu arada da sebze harcımız için kabak ve havucu soyup yine en küçük serçe parmağımız boyutunda ve kalınlığında doğrayalım. Bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde 8-10 dakika kadar haşlayalım. Sonra da süzdürüp, bir kenarda bekletelim. Artık sıra balığımızı pişirmeye geldi. Şöyle geniş ve derin bir tavayı ateşe oturtup, altını yakalım, tereyağı ve sıvıyağını içine koyalım. Yağ eriyip, hafifçe kızgınlaşmaya başladığında balıklarımızı içine atalım ve bir tahta kaşıkla ezmeden karıştıralım. Bu şekilde yani ara ara karıştırarak pişirelim. Balıklar ortalama 12-15 dakika pişmiş olacaktır. İsterseniz birkaç dakika daha pişirip, iyice kızarmalarını sağlayalım. Sonra içine haşlanmış ve süzülmüş sebzelerimizi ilave edip, altını söndürelim. Güzel bir servis tabağının ortasına minik bir tepecik gibi yerleştirelim. Etrafını sade bir pilavla çevreleyebilirsiniz. Ya da bol yeşillik salatayla da süsleyebilirsiniz. Bence çok güzel oldu. Ama siz son anda tuz ve biber kontrolünü mutlaka yapın. Şimdi servise sunabiliriz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »