Sebze Izgara İçin Terbiye Sosu

[Değiştir]

MALZEMELER
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen (yoksa 1 yemek kaşığı toz fesleğen)
4 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup karıştıralım. Izgara yapacağımız sebzeleri yukarıdaki sosun içine atalım ve çıkaralım.
Orta ısıdaki ızgaranın üzerine koyup, sık sık fırça ile yine sostan sürerek, sebzeleri çevirelim.
Kızarıp, iyice yumuşayan sebzeleri servis tabağına alalım.
Üzerine, kalan sos malzemesini gezdirelim veya servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »