Sashimi

[Değiştir]

MALZEMELER
500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı turp

Ayrıca;
Japon soya sosu veya soya sosu
Japon hardalı Wasabi veya acı hardal

HAZIRLANIŞI
Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.

Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »