[Değiştir]
MALZEMELER
Köfte Harcı İçin;
3 su bardağı ince (köftelik) bulgur
3 su bardağı kaynar su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzerinin Sosu İçin;
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta bulguru sıcak kaynar su ile ıslatın. 15 dakika kadar bulgurun şişmesini ve yumuşamasını bekleyin. Sonra iyice ovalayıp, üzerine unu ilave edin. Tekrar iyice ovalayın. 5 dakika kadar sonra üzerine biber ve baharatları ekleyin. Artık köfte haline getirin, yani elinizde ufacık misket şeklinde toplar yapın ve içine parmağınızın ucu ile hafif bastırın. Bir tencerede 5-6 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine köfteleri atın. Köfteler iyice yumuşasın. Tencereden alıp, suyunu süzün ve bir servis tabağına alın. Bir tavada biraz yağ eritip, içine dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, kavurun ve bir sos yapın.
Daha sonra köftelerin üzerine bu sosu döküp, servise sunun.
Hazbiye Kayhan/Adana
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »