[Değiştir]
MALZEMELER
4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş)
10 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
4 adet yufka
2 adet kesmeşeker
1 bardak kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Soğanlarla birlikte şeker ve tuzu da atıp, rengi pembeleşene kadar kavurun. Önceden kavurduğunuz kıymayı, kuş üzümü ve karabiberi de ekledikten sonra börek içi hazır demektir.
Yufkayı tezgaha serin. Birinci yufkaya sadece sos sürün, ikinci yufkayı üzerine serin. Yufkanın üstüne önce sos sürün, sonra hazırladığınız börek içinden koyun. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi yapın. Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın. Üzerine sos sürün ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
SOSUN TARİFİSosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »