Sarı Süleyman Mantısı

[Değiştir]

MALZEMELER
3 adet patates (haşlanmış)
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hamuru için;
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Önce mantının iç harcını hazırlayın. Kıymaya ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patates ekleyip, karıştırın ve bir kenara alın.

Unu temiz bir zemine yayıp, üzerine tuz serpin. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Yandan un ekleyerek su yardımıyla yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur tutun.

Hamurdan üç beze hazırlayın. Bu bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açın. 2 santimlik kareler kesip içine hazırladığınız kıymalı, patatesli harçtan yerleştirin ve üç şeklinde kapatın. Bütün mantıları hazırladıktan sonra kaynayan tuzlu suda mantılar suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın.

Haşlanan mantıların suyunu süzün (suyundan 2 bardak kadarını ayırın). Mantıları servis tabaklarına alın, ayırdığınız suyu tabaklara paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu dökün ve son olarak tereyağını kızdırıp, nane ve pul biberi de katarak mantıların üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »