[Değiştir]
MALZEMELER
1,5 kg.?lık bütün tavuk
1 adet küçük boy kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Cevizli harç;
2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat beyaz ekmek içi
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip, haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla veya kevgirle alın. Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Pişen tavuğun suyunu süzün. Tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın, etlerini küçük parçalara ayırın.
Cevzi içlerini elektrikli öğütücüden geçirerek un haline getirin veya havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün. Cevizi bir kaba alın. Bayat ekmek içini tavuk suyunda yumuşatın. Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Toz kırmızı biber, ezilmiş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Sonra da bir bardak ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. En sonunda bu harcı ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin. Kaşığın tersiyle üstünü ve kenarlarını düzeltin.
Üzerine eskiden olduğu gibi cevizin yağını çıkararak gezdirebilirsiniz. Ya da kırmızı t oz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »