[Değiştir]
MALZEMELER
5 su bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı portakal suyu
1 adet tavla zarı formunda doğranmış orta boy portakal
2 adet yuvarlak kesilmiş limon dilimleri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dolusu buz
HAZIRLANIŞI
İspanyolların en tanınmış içkilerinden biridir. Çok hoş kokulu ve oldukça hafif ama çok da lezzetli bir içkidir. Aşağıda verdiğim tarifi kendi denemelerimle çıkardığımı söylemeliyim. Belki de sizde tam bir tarif vardır. Bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Büyük bir sürahinin içine doğranmış portakal ve limon dilimlerini koyalım. Üzerine toz şekeri ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Sonra üzerine portakal suyu ile beraber kırmızı şarabı ilave edip, uzun bir kaşık ya da çatalla, şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. Şimdi de buzu karıştıralım ve buz dolabına koyup en az 1-2 saat bekletelim.
Servis yapmadan once yine karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »