Şambrak

[Değiştir]

MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
Alabildiğince su (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)

İç Harcı İçin;
500 gr. orta yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
2-3 dal taze yeşil soğan (çok incecik kıyılmış)
½ demet maydanoz (çok incecik kıyılmış)
2 adet yeşil taze biber (çok incecik kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce böreğin iç harcı için; kıyma ve soğan geniş bir tavada sürekli karıştırılarak 7-8 dakika kadar kavrulur ve ateşten alınır. İçine tuz ve baharatlarla beraber, domates, yeşil biber ve soğan, maydanoz eklenip iyice karıştırılır, bir kenara bırakılır. Öte yandan derin bir karıştırma kabının içine, yumurta kırılır, sirke ve un eklenerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye değin, azar azar su eklenerek iyice yoğrulur. Sonra üzerine nemli bir mutfak peçetesi kapatarak, hamur en az 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, hafif unlu bir tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yaklaşık 1 yemek kaşığı dolusu kıymalı iç harçtan açılan hamurların kenarına koyulup, üstüne katlanır. Böylece hazırladığımız D şeklinde, yarım daire formundaki böreklerimizi kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »