[Değiştir]
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı et
10 adet iri patlıcan
3 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgili, yani bir siyah bir beyaz olacak şekilde soyun. Ortadan ikiye kesip tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Ateşten aldığınız patlıcanların içini kaşıkla oyup bekletin.
Margarini tencerede eritin, kuşbaşı etleri atın. Etler suyunu bırakıp çekince zar şeklinde doğranmış soğanları, karabiber ve tuz atıp kavurun. Üzerine yeşil biber ve domates doğrayıp et yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanların oyulan kısımlarından çıkan parçaları da ilave edip karıştırın.
Oyduğunuz patlıcanların içine, hazırladığınız malzemeden doldurup tepsiye dik olarak dizin. 2 bardak suyun içine salça, şeker ve tuz atın karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »