[Değiştir]
MALZEMELER
2 paket köy eriştesi
4 su bardağı tavuk suyu
1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce tavuğu iyice yıkayın, tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. Ayrıca bir kuru soğanı da kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra, bütün olarak tavuğun suyuna bırakın. Tuzunu ekip, tencereyi ateşe koyun. Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpükleri el kevgiriyle alın.
Pişen tavuğu bir tabağa alıp, suyunu tel süzgeçten geçirin. Soğanı atabilirsiniz. Tercihen teflon bir tencereye erişteleri koyun. Eriştelerin üzerini geçecek kadar, kaynar tavuk suyunu ekleyin. Tavuğun derisini sıyırıp, kemiklerini çıkarmadan iri parçalara ayırın, tencereye ekleyin. Erişteler tüm suyu çekinceye dek, orta ateşte pişirin. Karabiberini ekip ateşten alın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »