Rumeli Usulü Kuru Fasulye Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye (konserve de olabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç (irice rendelenecek)
2 adet orta boy patates (soyulup, tavla zarı formunda doğranacak)
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, küp doğranacak)
7-8 adet su bardağı su

Üzeri için;
1 demet ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Unutmadan,1 gece önce kuru fasulyeyi üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle mutlaka ıslanmaya bırakalım. Ertesi gün suyunu süzdürüp yine 3 su bardağı su ilavesiyle haşlanmaya bırakalım. Yaklaşık 30-35 dakika sonra iyice yumuşayıp, pişen kuru fasulyeyi süzdürüp, bir kenarda bekletelim. Öte yandan bir tencereye yağı bırakalım, erir erimez yemeklik soğanları ekleyip, 1-2 dakika kavuralım. Rende havuç, küp doğranmış patatesle beraber haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edelim. 1-2 dakika kadar kaşıkla karıştırarak, çevirip, suyunu verelim. Hemen tuz ve karabiberini de ekleyip pişmeye bırakalım. Patatesler dağılmadan yumuşadığında çorba pişmiş demektir. Ocağın altını söndürelim. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »