[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg kemer patlıcan
Yarım kg kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak patlıcanları yıkayıp, kabuklarını çizgili olarak soyalım ve enlemesine ikiye, sonra ince parçalar olarak dikine dilimleyelim. Yumurtaları çırpalım. Derin bir tavada ya da tencerede sıvıyağı kızdıralım. Çırpılmış yumurtaya buladığımız patlıcanları kızartalım. Önce bir süzgece, sonra kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağlarını süzelim.
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini biraz suyla ıslatalım. Sıkıp, kıyma, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğuralım.
Kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına bir yemek kaşığı ölçü alınmak suretiyle, bu kıymalı harcı paylaştıralım. Patlıcanları rulo gibi saralım. 1 domatesin kabuklu etli kısmından, dolmalık biberden kareler keserek, patlıcan rulolarının üzerine önce domates, sonra biber yerleştirip, kürdanla tutturalım. Bir fırın ya da derin bir tavaya alıp, üzerine bir domates rendesi, bir çay bardağı su ve toz şekerden hazırladığımız karışımı gezdirelim. Tercihe göre ocak üstüne ya da fırında hafif ısıda pişirelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »