Pratik Elmalı Tart

[Değiştir]

MALZEMELER
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
100 gr margarin (eritilip, ılıtılmış margarin)
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
2 adet elma (rendelenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmaları soyup, rendeleyelim ve hemen kararmaması için de üzerine yarım limon suyunu gezdirelim, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyerek bir kenarda bekletelim.
Bu arada orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayalım.
Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim. Mikserin orta hızlı devrinde ya da çatalla 2-3 dakika çırparak, köpük köpük yapalım. Üzerine ılıtılmış margarini, un ve kabartma tozunu ilave ederek yine iyice karıştıralım.
Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakalım. Hemen kek hamurumuzu da yağlanmış fırın kabımızın içine aktaralım. Önceden hazırladığımız elmalı harcımızı da kekin üzerine yayarak yerleştirelim. Önceden ısınmış fırında en az 30-35 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip, pişmişse fırını kapatalım. Fırından çıkarıp soğutalım ve sonra dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »