[Değiştir]
MALZEMELER
100 gr margarin
200 gr toz şeker
100 gr yoğurt
2 adet yumurta
500 gr un
1 paket kakao tozu
2 adet rendelenmiş orta boy portakal ve suyu
Üzeri için;
Yarım su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Un ve kabartma tozu dışındakı diğer malzemeler olan; toz şeker, yoğurt, margarin ve yumurtayı iyice çırpıp karıştırın. Daha sonra küçük bir tencereye bu malzemelerin hepsini aktarın. Bu karışımı hafif ateşte şeker iyice eriyene dek 10 dakika karıştırarak ısıtın ve altını kapatın. Şimdi ise başka bir kabın içinde rendelenmiş olan portakal kabuğunu, kabartma tozunu unla karıştırıp iyice harmanlayın.
Bu aşamada ise; tencerenin içinde ısıttığımız malzemeleri ılıkken bu unlu, portakal kabuğu rendeli karışımın üzerine ilve edin ve bir spatula ya da kaşıkla iyice karıştırıp, koyu muhallebi kıvamına getirin. Öte yandan fırın tepsisinin içini yağlı kağıtla kaplayın.
Hazırladığınız akıcı kurabiye hamurunu bir krema sıkacağına doldurup, yağlı kağıdın üzerine ikişer parmak aralıklarla bir yemek kaşığı ölçüsünde sıkın. Her birinin üzerine bir çay kaşığı oranıyla toz şekeri serpiştirin. Bu arada 175 dereceye ayarlı fırını en az 10 dakika önceden ısıtın. Kurabiyeleri sıkma işlemi bittikten sonra fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri, soğuduktan sonra servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »