Portakallı Çikolatalı Parfe

[Değiştir]

MALZEMELER
125 gr. sütsüz çikolata
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı tozşeker
1 adet portakal rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nescafe

HAZIRLANIŞI
Şekerlemeler soğurken çikolatayı rendeleyin, kakao, nescafe ve 1 kahve fincanı su ile birlikte cezvede karıştırın. Çikolata eriyince yumurta sarısı ekleyin.
Krem şanti, süt ve portakal suyunu karıştırıp bekletin.
4 yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Yumurta sarılarını 1 bardak şeker ve rendelenmiş portakal kabuğuyla 5 dakika süreyle mikserde çırpın. Çikolata sosunu bu karışıma ilave edin. Yumurtaların beyazını kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma önce krem şantiyi, sonra kar haline gelen yumurtaların beyazını ekleyin. İşlemi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yapmalısınız. Çukur bir cam kaseye döküp 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek koyun ve portakal şekerleriyle süsledikten sonra servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Portakalları ince ve yuvarlak halkalar halinde dilimleyin. Tavaya tozşekeri koyup karıştırın. Şeker pembeleşmeye başlayınca portakal dilimlerini içine atıp sosun içinde iki taraflı 5 dakika süreyle pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »